HASTA BEZİ RAPORLARI VE TIBBİ MALZEME GERİ ÖDEME KOŞULLARI HAKKINDA

Değerli Meslektaşlarımız,

 

Yönetim Kurulumuzun Afyonkarahisar SSGM ile yaptığı görüşme neticesinde SGK medikal sözleşmeli eczanelerin hasta bezi karşılarken dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

-Yetişkin/Çocuk  hasta alt bezi raporlarında SUT Ek 3C/4’e göre; tek başına R32 üriner inkontinans tanısı yeterli değildir.

-Raporda üriner inkontinansa sebep olan primer hastalığın (Bunama Alzheimer, Serebral Palsy v.b) mutlaka belirtilmesi gerekmektedir.

-Eğer raporda R32 üriner inkontinans yerine sadece primer hastalık varsa, primer hastalığa ek olarak rapora üzerinde “mesane ve rektum kontrolü yoktur.” açıklamasının olması gerekmektedir.

-18 yaş altı hastalar kilosuna göre çocuk veya erişkin hasta bezi kullanabilir ancak 18 yaş üstü hastada çocuk hasta bezi fatura edilemez.

-Erişkin/ Çocuk hasta bezleri reçetede belirtildiği takdirde maksimum 2 aylık dozda 60 günde  (4x1)’den 240 adet  kuruma fatura edilebilir. Reçeteye hasta bezi ambalajındaki  barkodun eklenmesine gerek yoktur.

Varis Çorabı karşılarken reçetede, raporda ve verilen ürünün barkodu üzerinde tek veya bir çift yazıyor olmasına dikkat edilmesi gereklidir. (Verilen ürünün kutusunda bir çift çorap varsa reçete, barkod ve raporda da bir çift yazıyor olmalıdır.)

 Tıbbi Malzeme geri ödeme koşulları ve sunum dosyası aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

AFYONKARAHİSAR ECZACI ODASI

 

TIBBİ MALZEME GERİ ÖDEME KOŞULLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LUXOR SUNUM DOSYASI İÇİN(Ürün Bilgisi - ÜTS ve Medula Giriş Ekranı) TIKLAYINIZ